SICERAM modifica Coeficientul de Impermeabilitate si Rezistenta la inghet a tiglelor ceramice

Începand cu luna aprilie 2016 , Siceram face doua modificari importante in declaratiile de performanta pentru tigle .

Ambele modificari vizeaza cresterea calitativa a produselor si consolidarea increderii consumatorilor fata de acestea .

Prima se refera la coeficientul de impermeabilitate care , in practica , reprezinta perioada de timp care dureaza pana cand se formeaza picatura pe partea inferioara a tiglei , aceasta fiind asezata orizontal .

Conform standardelor , aceasta perioada nu poate fi mai mica de 4 ore . Siceram declara ca pentru produsele sale perioada nu poate fi mai mica de 12 ore .

In practica , datorita faptului ca produsele sunt impermeabilizate pe suprafata de contact cu exteriorul , perioada in care se formeaza picatura depaseste 20 de ore , deci , conform formulei de calcul , produsul poate fi considerat ca fiind impermeabil .

Aceasta calitate este deosebit de importanta la acoperisurile noi , cand , in mod normal , tigla absorbea mai multa apa , existand anumite riscuri , in timp absorbtia acesteia scazand .

A doua modificare se refera la rezistenta la inghet , aceasta fiind obligatorie , conform standardelor europene pentru Europa Centrala , sa fie de minim 150 de cicluri . Siceram declara o rezistenta de minim 300 de cicluri , aceasta valoare depasind si prevederile standardelor pentru Europa de Nord .

Aceasta valoare este deosebit de importanta pentru durata de viata a tiglei . In practica , tiglele Siceram au rezistat la testare in laborator la peste 800 de cicluri .

De aici deducem ca acea garantie declarata de 40 de ani este garantata de teste , iar , o durata de viata de 100 de ani poate fi luata in considerare .