Avem o vechime de peste 100 de ani in productia caramizilor si tiglelor ceramice, oferind in prezent sisteme de zidarii ceramice de diferite dimensiuni, invelitori ceramice, gama de zidarii aparente, pardoseli, invelitori manuale si alte produse pentru finisaje si cosuri de fum.

Anunt important:
 

 

Adunarea Generala Extraordinară a Actionarilor S.C. SICERAM S.A.


 Consiliul de Administratie al S.C. SICERAM S.A.cu sediul in Sighisoara, str. Viilor, nr.123 convoaca Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor pentru data de 16.01.2019, ora 13:00, la sediul societatii.

 

Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor S.C. SICERAM S.A.


Consiliul de Administratie al S.C. SICERAM S.A.cu sediul in Sighisoara, str. Viilor, nr.123 convoaca Adunarea Generala Ordinara  a Actionarilor pentru data de 16.01.2019, ora 12:00, la sediul societatii.

 

SC SICERAM SA, titular al investitiei “Construire cladire preparare betoane”, anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare – fara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului – de catre Agentia pentru Protectia Mediului Mures, in cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul “Construire cladire preparare betoane”, propus a fi amplasat in judetul Mures, municipiul Sighisoara, strada Viilor 123.Proiectul deciziei de incadrare si motivele care o fundamenteaza pot fi consultate la sediul APM Mures, din TG Mures, str Podeni nr 10, in zilele de luni intre orele 9.00 – 15.00 si marti intre orele 9.00 – 12.00 si la sediul SC Siceram SA Sighisoara.Observatiile publicului se primesc la sediul APM Mures, Tg Mures, str Podeni nr 10, in zilele de luni intre orele 9.00 – 15.00 si marti – vineri intre orele 9.00 – 12.00

 

SICERAM modifica Coeficientul de Impermeabilitate si Rezistenta la inghet a tiglelor ceramice


In anul 2005 s-a finalizat constructia fabricii actuale de productie a caramizilor, in urma unei investitii de 11 milioane Euro.Utilajele au fost aduse din Italia, de la producatori renumiti in domeniu. Capacitatea noii linii de productie este de 800 t pe zi.

In anul 2008 s-a finalizat o investitie intr-o fabrica noua de productie a tiglelor, care, la data punerii in functiune, era una din cele mai moderne din Europa. Ca si in cazul fabricii de productie a caramizilor, utilajele au fost aduse din Italia, investitia fiind de 16 milioane Euro, capacitatea de productie ajungand la 1,4 mil. bucati pe luna.

Tiglele ceramice fabricate la SICERAM, datorita formelor si greutatilor, asigura o izolatie termica, fonica si o stabilitate a acoperisului superioare tiglelor fabricate din alte materiale. Odata cu punerea in functiune a noii linii de productie, se produc, pentru prima data in Romania, tigle ceramice mari , cu un necesar de 10 buc./mp, cu un raport calitate-pret optim, o productivitate crescuta la montaj, consum redus de material lemnos precum si un aspect estetic deosebit, aspect datorat formelor de ipsos folosite in productie.

Argila folosita in procesul de fabricatie al tiglelor este una cu totul deosebita, asigurand dupa ardere o culoare agreabila fara adaosul altor coloranti, precum si o rezistenta mare la inghet, fapt concretizat prin oferirea unei garantii de 40 de ani, garantie superioara altor produse similare.